Cum se foloseste Bakhoor-ul

Cum se foloseste Bakhoor-ul

BAKHOOR-ul, in mod traditional, se presara o cantitate mica peste carbunele incins asezat in prealabil intr-un suport Mabkhara (asemanator cu cel in care se arde tamaia).

Pentru a inlatura mirosul neplacut din bucatarie, lasat de prajeli, chiar de peste, se presara bakhoor deasupra ochiului de aragaz fie cu el deschis, fie stins, dar suficient de fierbinte.

Pentru a parfuma hainele sau perdelele, se tine fumul peste acestea timp de 3 minute.

Atentie!! Nu se foloseste in camera unde doarme cineva si nici nu este indicat sa fie folosit prea mult deodata, deoarece consuma mult oxigen.

Pentru a inlatura fumul de tigara, se poate folosi pe un suport de aromaterapie (cu o lumanare aprinsa dedesubt).

Iarna se poate folosi punand un praf de bakhoor pe o folie de aluminiu, deasupra caloriferului foarte fierbinte, sau pentru cei mai norocosi care au acasa semineu, se presara in flacara acestuia pentru a elimina mirosul de fum al lemnelor.

BRANDURI