Betisoarele parfumate si utilizarea lor

Betisoarele parfumate si utilizarea lor

Betisoarele parfumate cu uleiuri naturale au beneficii terapeutice. Arderea betisoarelor parfumate este facuta in special de calugarii cand mediteaza, dar si de catre oricine doreste sa aiba putere de concentrare si o minte clara si patrunzatoare.

Esentele parfumate isi au originea in vechiul Egipt unde se importau arbori si rasini speciale pentru a putea fi folosite in ceremonii religioase. Erau folosite de faraoni pentru a indeparta mirosurile neplacute, pentru a se inchina zeilor, dar si pentru a alunga spiritele rele. Esentele parfumate au aparut in Israel prin secolul al V-lea i.c. si de aici s-au raspandit in Grecia si India, unde sunt folosite si astazi.

In zilele noastre betisoarele parfumate sunt folosite atat la birou, cat si acasa, avand ca beneficii relaxarea corpului si a mintii dupa o zi solicitanta. Ele sunt recomandate si in perioadele de studiu intens pentru a spori puterea de concentrare.

Un alt beneficiu adus de arderea betisoarelor parfumate este acela ca stimuleaza creativitatea. Arderea betisoarelor parfumate purifica aerul si spiritul si pot aduce energie si incredere.

Se stie ca betisoarele parfumate sunt si afrodisiace dar si ca pot preveni aparitia infectiilor.

Asadar aromoterapia prin betisoare parfumate din uleiuri naturale a devenit foarte importanta in zilele noastre deoarece uleiurile esentiale din betisoarele parfumate, prin ardere, pot aduce beneficii organismului uman.

Modul de folosire al betisoarelor este foarte important. Betisoarele parfumate se aseaza pe un suport, se aprind si se lasa sa fumege atat cat este necesar. Cat timp fumega este indicat ca geamul sa fie deschis pentru a se face curent, deoarece fumul intepator va iesi afara, iar aroma betisoarelor se va impregna in pereti.

Foarte important este de stiut ca sunt persoane care, din cauza unor alergii, nu suporta betisoarele parfumate si ar fi de preferat sa le evite.

In concluzie, cu toate beneficiile terapeutice de care sunt capabile, betisoarele parfumate raman in principal un mod placut de a inmiresma locuinta si de a crea o atmosfera placuta si primitoare.

BRANDURI