De ce este iubit casmirul

De ce este iubit casmirul

Casmirul este unul dintre cele mai cautate materiale din care sunt confectionate unele haine. Ce nu se stie despre casmir este ca el provine din stratul de par care creste sub primul strat superficial de par al caprei de munte Hyrcus. Acest par poarta numele si de duvet. Parul poate avea o lungime de aproximativ sase centimetri si este capabil sa izoleze termic deci, indiferent cum este temperatura exterioara, ori cald, ori frig, el izoleaza corpul si ii protejeaza temperatura optima.

Putini stiu ca pentru a obtine materia prima pentru casmir este nevoie ca animalul de la care provine sa aiba cel putin patru ani de viata. Recoltarea parului se face cu ajutorul unui pieptene special din fier, cu carlig. Recoltarea se face de cateva ori intr-un an, avand o luna distanta intre proceduri. Parul de calitate superioara este cel recoltat din jurul gatului si de pe burta, orice alta zona a corpului fiind considerata a oferi materie prima de o calitate mai putin buna. O capra produce aproximativ doua sute de grame de lana pe an, iar culorile naturale ale parului de capra sunt alb, negru, gri sau maro.

Casmirul este un material din care se confectioneza orice piese de vestimentatie. Este un material care creaza senzatia de lux si care este pufos, usor si confortabil. O piesa vestimentara realizata in totalitate din casmir devine una dintre cele mai luxoase si mai scumpe creatii din lume. Casmirul este un material foarte usor si moale si este de preferat la confectionarea articolele vestimentare pentru anotimpul rece. Senzatia foarte placuta in momentul purtarii face ca puloverele, fularele si esarfele din casmir sa fie foarte cautate si apreciate.

In trecut casmirul era o tesatura extrem de apreciata pentru ca semnifica bogatia celor care il purtau. Acum cateva sute de ani casele regale ofereau aur si diamante pentru saluri de casmir aduse din indepartatul Orient.

BRANDURI