Sal de casmir sau de vascoza ?

Sal de casmir sau de vascoza ?

Ce trebuie sa stim despre salul de casmir? In primul rand, casmirul este un material scump, deoarece casmirul provine de la caprele ce traiesc la altitudini mari pe platourile uscate ce inconjoara Desertul Gobi al Mongoliei si Chinei si care produc doar 50 – 80 de grame de casmir spalat anual (asta inseamna ca idee, ca pentru un pulover de casmir se foloseste materialul adunat de la cinci capre in decursul unui an). El are o textura fina si moale, dar in acelasi timp foarte rezistenta. Casmirul este un material calduros, mai calduros chiar si decat lana de oaie. Trebuie stiut si ca nuantele naturale ale casmirului sunt alb, maro si gri. Casmirul spre deosebire de vascoza este mai prentios la spalat si sunt necesare anumite proceduri specifice de intretinere.

Asadar, un sal de casmir este un sal elegant si calduros, recomandat a fi purtat in sezonul rece. Spre deosebire de salul de vascoza, are un pret mult mai ridicat si poate fi gasit in nuante mai naturale. Totodata, este un sal rezistent si isi merita pretul de achizitie, deoarece va fi un obiect vestimentar care va fi purtat timp indelungat.

Cum se verifica gradul de calitate al un obiect vestimentar din casmir? Nimic mai simplu, degetele tale sunt cele mai bune unelte de verificare. Lucrurile din casmir trebuie sa aiba o textura solida si substantiala.Trage de marginile casmirului si apoi da-le drumul. Daca revin la forma initiala poti fi sigur ca ai in fata un casmir calitativ.

Ce trebuie sa stim despre salul de vascoza? In primul rand ca vascoza este o tesatura confectionata din fibre de celuloza. De multe ori vascoza este asemanata cu bumbacul, cu deosebirea ca vascoza are un aspect mat si stralucitor.

Asadar un sal de vascoza se va comporta foarte bine la spalare, pentru ca o particularitate a vascozei, este aceea de a a-si pastra forma chiar dupa mai multe spalari. Salul de vascoza poate fi purtat si intr-un sezon mai cald deoarece tesatura de vascoza nu este un material calduros.

Prin comparatie cu un sal de casmir, salul de vascoza va avea un pret mai mic fata de salul din casmir si va putea fi gasit in multiple nuante vii si colorate.

BRANDURI