Ce inseamna bakhoor

Ce inseamna bakhoor

BAKHOOR-ul, originar din tarile arabe, este denumirea data aschiutelor din lemn de agar inmiresmate cu uleiuri esentiale aromate si se gaseste sub forma de tablete, chips-uri sau chiar aschiute.

Este folosit in mod curent de catre orientali, atat in timpul rugaciunilor, cat si pentru a inmiresma locuinta sau hainele din garderoba. Se spune ca era folosit de insusi Profetul Mohammad. Deasemeni, trecere cu bakhoor peste musafiri este considerat un gest de ospitalitate la arabi.

In traducere este de cele mai multe ori impropriu numit carbune aromat. Bakhoor-ul are nevoie de carbune pentru a emana fumul parfumat si se presara in cantitate mica peste carbunele incins (precum tamaia), dar nu numai!!! Folosit de occidentali, uneori are nevoie doar de o suprafata incinsa pentru a emana mirosul imbatator.

In vest a fost adoptat in urma cu cativa ani si reprezinta o alternativa excelenta, puternica si naturala la spray-urile de camera utilizate pentru a schimba aerul in incaperi sau pentru a elimina mirosurile neplacute de tigara, caini sau prajeli. Deasemeni, este utilizat in mod frecvent in magazinele de haine, pentru a le imprima un miros unic, ce incanta cumparatorul.

Principalul ingredient al Bakhoor-ului, lemnul de agar, este un tonic general in India, Japonia si China si una din proprietatile sale este aceea ca are un miros uimitor de persistent!!!

BRANDURI